Livet Mat & dryck Resor & platser

Vännen, vattnet och det som är vackert

Det känns som att jag det senaste jobbat mycket samtidigt som skolan krävt mycket av min tid. Detta innebär att jag inte haft en hel dag ledig på länge, för mig så är typ fyra dagar länge, så när jag igår hade en skol- och jobbfri dag passade jag på att göra den så bra jag bara kunde. Det blev en riktig succé!

Igår hade jag alltså en riktigt, riktig bra dag. Jag hoppade in i bilen, slirade in på Sandras parkering och plockade med mig henne och lilla Signe för en heldag ute på turné. Denna gången bar det av till, vad jag nästa skulle kalla mina gamla hoods, Hönö.

  

Kolla in; such a stylish mama med så fina örhängen! 

Eftersom vädret tillät det strosade vi runt lite bland de faluröda fiskebodarna och husen med vita knutar och stora verandor. Sedan så var planen med hela trippen ut till ön var att vi skulle äta lunch på Lilling Cottage, världens mysigaste butik/restaurang. Innan vi var redo för mat kikade vi på allt vackert de säljer på i affären. Man vill ju bara ha allt, tyvärr sätter den privata ekonomin tvärt stopp för dessa köpimpulser. En liten coffe table book fick jag med mig ändå och det med samvetet i behåll.

När vi kände oss redo för mat blev vi glatt överraskade. De hade en superbra buffé till lunch och det för ett mycket rimlig pris. Jag vill verkligen rekommendera Lilling Cottage för den som har ”vägarna förbi”, hur man nu har vägarna förbi en ö…

 

Kolla in mitt omåttlig goa och trevliga lunchsällskap. Signe är väldens sötaste linslus.

  

Jag tog oss även en sväng upp på Lilling Cottages övervåning. Sandra fick stanna kvar där nere med the old ball and chain, Signe och vagnen, haha. En trappa upp finns det i alla fall ett showroom som nu rymde en så fantastisk blomkrona över ett vackert dukat bord. Väldigt mycket inspo på det!

Liksom kolla in, så sjukt läcker!

Efter maten ”råkade” vi tajma vi in öppningen på en närliggande loppis. Klova second hand slog upp dörrarna vid 14 så vi kunde ju inte låta bli att ta oss en titt, fynd galna som vi båda är. Jag hittade en kanna, några små kökshanddukar och några örhängen. Helt klart en rolig loppis!

PS. Jag tänker mig att jag en dag skall skriva ett litet inlägg om mina all time favorites när det kommer till loppisfynd.

Efter att ha spenderat en hel dag ute på Hönö slås man lite över hur fint det är där. Det är verkligen mysigt att vara vid havet. Det tänker man inte på så ofta när det är så man är uppväxt men om man verkligen försöker kan man för någon sekund få på sig turistglasögonen och se på det familjära med en ny blick. Då fattar man hur bortskämd man egentligen är och har varit.

   

Tack Hönö och tack Sandra för en fantastiskt fin höstdag.

 

663 Kommentarer

Lämna ett svar