Hus & hem

Jag har flyttat

… och det har också bloggen gjort. Välkomna till min sprillans nya och helt egna hemsida, blogg och portfolio! Här kommer jag i fortsättningen publicera mina blogginlägg för den som vill läsa. Jag kommer också använda hemsidan som en bildportfolio för mitt fotograferande och framtida projekt.

Nu till min riktiga lägenhetsflytt: Jag har väntat så länge på att denna tid skall komma, i mer än två år faktisk. Så äntligen har jag och Bill flyttat in i den lilla ettan på Lindholmen. I lite drygt en vecka har vi bott här och hemmet börjar sakta men säkert ta form. Jag börjar se hur visionen jag haft två år på mig att skapa så småningom tar fysisk form. Det är härligt!

Jag kommer, så klart, skriva ett gäng flyttrelaterade blogginlägg rörande hur allt går vägen och om alla de projekt jag har framför mig. Det blir mycket pill och fix, jag både grämer mig inför det och tycket att det skall bli så kul. Även om jag bott hemifrån i snart 2 år är detta första bostaden som verkligen känns som hemma.

Trots att det är en lång väg tills att jag känner mig färdig (man kanske aldrig blir helt färdig?) har jag börjat få in mindre detaljer som gör att lägenheten känns mer personlig, mysig och bebodd.

Igår, när jag var ute på tur, stannade jag vid en vägkant och plockade lite vass. Innan det på förmiddagen tog Sandra med sig en näve gräs efter att vi lunchat så jag kände mig inspirerad! För ett tag sedan såg jag också så jättefluffiga och fina strån på Instagram som någon hade hittat och plockat ute. För att försöka möta den bilden plockade de största jag kunde hitta. Riktigt lika fina blev dem dessvärre inte, men jag nöjer mig.

Igår kväll, efter vassplocket, tog jag mig an projektet att byta ramar på alla de tavlor jag fyndat på loppis. Planen var egentligen att jag också skulle få upp dem på väggen men Clas Ohlson hade stängt när jag skulle förbi och köpa taveltejp. Jag tänker sätta upp dem ovanför skrivbordet i en härlig röra av färger, ramar och stilar.

Sen till denna härligt blåa soffa. Soffan var en av de första möblerna vi fick hem. Jag hade beställt den utan klädsel för att jag var osäker på vilken färg jag ville ha. Jag tänkte att den blåa skulle vara för blå, lite för ”aggressiv”, men när jag väl bestämt mig och fått soffan klädd så ångrar jag mig inte för en sekund. En sån härlig färg! Jag vill komplettera med ljusa kuddar och detta gula kuddfodral från H&M Home var som gjort för mig. Att det är linne på baksidan är ju helt perfekt. Målet är att ha en svartvitt/gråbeiget hem med färgaccenter.

2 Kommentarer

Lämna ett svar