Resor & platser

Gotland: Raukarna

Efter en vecka av ekande tomhet från min sida kommer nu, äntligen, mitt nästa inlägg om Gotlandsresan. Jag förstår att ni har suttit som på nålar i väntan på fortsättningen så jag skall pick up där vi senast left off; på Fårö.

 

Efter att jag och Sebastian ätit oss mätta på crepes på Kutens tog vi oss åter igen ut på vägarna i ”våran” lilla bil. Nästa stopp på listan var det mest självklara av dom alla. Mot raukarna! Sebastian, den mest pålästa av oss, fick välja vilka av alla raukar vi skulle besöka och det blev Langhammars. De som är med i Ingmar Bergmans film Det sjunde inseglet, ni vet den ”jag är döden”.

Vägen dit var krokig, gropig och förvånansvärt lång. Den slingrade sig mellan skogspartier, väderkvarnar och små stenmurar. Det gick inte alls att köra snabbt både på grund av hålen i vägen och för att det sprang omkring får lite överallt.


 

Man är ju som man är och jag kunde bara inte låta bli att försöka klappa de små liven. Sebastian var inte alls lika taggad på det som jag.  

När vi väl började närma oss slutet på den lilla vägen möttes vi av den inte så uppmuntrande nyheten att vi inte kunde fortsätta längre med bil på grund av vägarbete. Detta innebar att vi fick fortsätta till fots. Om jag hade vart i mindre ambitiöst sällskap hade jag kanske struntat i det, lat som jag är, men Sebastian fick mig att pinna på ändå.


 

Vi fick gå i 20-30 minuter för att komma fram till raukarna men det var det värt. Det var verkligen coolt att se dem.


Turisterna (terroristerna?) kunde inte låta bli att klättra upp och ta några klyschiga bilder.

Efter att vi sett, känt och klättrat på raukarna kände vi oss ganska nöjda med Fårö. Det mulna vädret började få mig och Sebastian att känna oss lite melankoliska och att vi inte sett en annan levande själ på flera timmar bidrog inte. Så vi tog oss en sista sväng runt ön för att försäkra oss om att vi inte missat något viktigt. Vi tog en snabbkik på Fårö fyr och sedan begav vi oss tillbaka till Gotland, som helt plötsligt kändes mycket mer som civilization.

 

Nästa vecka kommer tredje och sista inlägget i serien om Gotlandstrippen. Då är jag och Sebastian tillbaka på den stora ön och gör oss mer bekanta med Gotland.

PS. Jag lovar att det inte skall dröja en vecka innan jag bloggar nästa gång.

 

1 621 Kommentarer