Resor & platser

En weekend i Palma: Dag två

Vår andra, och sista dag i Palma, liknade ganska mycket den första. Vi spenderade den på stan, i fik, butiker och med varandra.

Det är så härligt att vara på höst-weekend. Man behöver inte känna sig stressad över att behöva hinna sola, bada, bli brun, och allt det där en solsemester innebär. Vi tog en frulle på stan, strosade någon timma och sedan fikade vi, strosade lite till och tog en lunch, och så vidare, ah ni fattar.

Efter att ha gjort oss mer bekanta med staden tog vi dag två lite lugnare och spenderade lite mer tid i butiker där vi hittat roliga och fina saker dagen innan men då sagt ”vi kommer tillbaka imorgon”. Jag fick med mig ett par finfina ting jag tänkte visa upp på bloggen vid ett senare tillfälle. Dock missade jag att köpa en så cool tavla jag sett hos en gatuförsäljare, det svider lite i mig när jag tänker på den…

Kjolen jag hade på hittade jag för övrigt på loppis för ett tag sedan, den sitter som en smäck och är perfekt i längden. Den kostade 30 spänn, inte något rån direkt

Att gå på marknad är en av mina favvo aktiviteter. Både mat- och pryttelmarknader faller mig i smaken, jag är inte kräsen vet ni. I närheten av vårt hotell låg det något som vi trodde var en marknad så vi traskade dit. Det visade sig dock vara mer av en slags saluhall. Vi (jag) blev nog lite besvikna av att bli berövade vår marknadsupplevelse men det gick snabbt över när vi fick oss varsitt glas cava och ett gäng ostron. Ostron är för mig mer en känsla av lyx än en trevlig smakupplevelse, haha. Är man på weekend så är man!

Denna lilla avstickaren ville inte Karin med på, henne släppte vi av på hotellet, så det blev jag och mamma som fick agera livets finsmakare.

Efter ännu en lång dag på out and about åt vi en god middag på en cool restaurang (som jag tyvärr inte fotade) och la oss sedan till kojs. Dagen efter bar det av hemåt igen, tillbaka till verkligheten, skolan och jobbet.

Tack Palma, mamma och Karin för en superfin helg!

 

Inga kommentarer

    Lämna ett svar