Hus & hem

En organiserad garderob

Hallgarderoben har sedan vi flyttade in i lägenheten varit ett svart hål fyllt av skräp, elektronik, kläder, skor, väskor, pant och allt annat som inte haft en självklar plats någon annanstans. Det har, som ni kanske förstår, sett ut som hej kom och hjälp mig där inne.

Jag har haft så jättehöga förväntningar på denna stora hallgarderob när det kommer till hur mycket förvaring den ger möjlighet till, så det var lite tråkigt att det blivit hemmets lilla soptipp. Nu, efter att högarna där inne växt i takt med ångesten de orsakat, fick jag äntligen tummen ur att ta tag i att organisera upp där bakom skjutdörrarna.

 

Usch. Dessa bilderna ser nästan ut som de är tagna ur direkt ur programmet Hoardes. Nåväl, riktigt så illa kanske det inte är, men de föreställer helt klart en ickefunktionell garderobsförvaring. Så här såg det alltså ut innan.

Och såhär ser det ut nu!

Efter mycket slängande, sorterande och allmänt städande fick jag ordning! Jag är verkligen supernöjd med hur mycket som fick plats där inne. Plastbackar för återvinning, trådbackar för träningskläder, småförvaring på överhyllan och ett vinställ. Käckt! Det må vara ganska fullt där inne fortfarande men nu känns det verkligen som att hela ytan utnyttjas. Jag är ett stort fan av gömd förvaring så denna lösningen passar verkligen mig perfekt!

 

Andra sidan av garderobens lilla face lift. Före och efter!

 

Jag fick även utnyttjat kortsidan i garderoben. Där satte jag upp krokar som primärt skall hålla väskor, men även en och annan jacka kommer säkert få konkurrera om lite yta. Det är så oerhört skönt att få upp allt från golvet. Det har ju vart omöjligt att städa där inne innan!

 

Allt jag använt är från the one and only IKEA. När det kommer till lådor, förvaring och sortering är de min numero uno! Även i andra kategorier kammar de hem förstapriset, to be honest…

Nästa projekt är att skaffa en skohylla för att fler skor skall få plats, även dem vill jag helst få bort från golvet.

25 Kommentarer

Lämna ett svar