Hus & hem

Att binda en julkrans

Jag har länge tänkt att göra en jul-/bladkrans men livet har kommit emellan. Jag har vart lite lat, oinspirerad och ”har inte hunnit”, men här om dagen blev jag sjuk och då fick man ju helt plötsligt massa tid till övers perfekt för småpyssel som, till exempel, kransbindande.

För ett bra tag sedan, i startgroparna för detta projekt som till sist skulle komma att bli en krans, torkade jag apelsiner. Då visste jag inte riktigt vad jag skulle göra med dem men det kändes som ett lätt och fint sätt att inleda julpysslet. Möjligheterna var många, insåg jag efter en runda på Pinterest, men beslutade till sist att försöka få dem till en del av min soon to be krans.

 

I samma veva som jag vart ute på jakt efter lunch svängde jag in på Sannegårdens Blomsterhall och köpte mina kvistar och blad. Planen var att köpa sånt som skulle torka fint och hålla länge, så det blev tre olika eucalyptussorter. Nästa gång kanske jag känner mig modigare…

Full disclosure så använde jag de apelsiner jade hade hemma sen innan, men torkade ändå fler för framtida projekt!

Så äntligen fick jag gjort min krans! Det var lagom pilligt, tillräckligt för att man skall vara nöjd med sin insats men inte tillräckligt för att man skulle vilja ge upp eller muttra i frustration.

 

I blomsteraffären köpte jag förresten också ett litet krans-kitt. I det ingick två olika stora ringar, ett sidenband och grön ståltråd. Perfekt!

Jag är faktiskt supernöjd med hur julkransen blev till sist! Jag har aldrig gjort en krans innan, förutom någon halvledsen midsommarkrans som faller isär efter 20 minuter, vi får hoppas att denna håller bättre! Jag hängde upp den vid skrivbordet, det kändes som att den hängde fint och funktionellt där.

Nästa uppdrag är att göra en krans till ytterdörren! Och hitta på något kul att göra med min andra runda torkade apelsiner…

 

2 031 Kommentarer